Home

Infos

Speeloppervlak

Fotos

Games

Materieel

Nederzetting

De formules

Toegang

Wat is paintball ? | Wie kan spelen? | Wanneer kunnen we spelen ? |
Wat moet u meenemen ? | Veel gestelde vragen


Een korte geschiedenis
van Paintball

Paintball is geboren in de vroege jaren 80 in AustraliŽ. Boeren werden met behulp van perslucht markers, vuren paintballs om vee te markeren. In een branding, een cowboy die schoot zijn collega antwoordde... Paintball was geboren. Al snel het spel in een stroomversnelling, en de uitrusting is ontworpen voor het regelmatig beoefenen van deze sport.

Het scenario kan variŽren van de ene partij naar de andere. Dus je kunt een strategische positie te verdedigen, te elimineren al je tegenstanders, krijg je een vlag in het midden van het veld, enz.. Om deze doelstellingen te bereiken, is elke speler uitgerust met een launcher die kan schieten kogels van verf (water afwasbaar en volledig biologisch afbreekbaar) om tegenstanders te elimineren door ze te markeren met een paint job. De speler zal moeten coŲrdineren met de andere teamleden om de beste strategie om het spel te winnen implementeren.

Paintball is een sport waar twee teams van de oppositie 4, 5, 10 of 15 spelers strijden om het bezit van een vlag. Het is een eenvoudig principe gebaseerd op de meest populaire team sport: voetbal (of de bal is hier vervangen door een vlag of iets anders). En de relatie eindigt daar, want spelers zijn uitgerust met een marker (ook wel de werper), aangedreven door samengeperste gas onschadelijk (perslucht), biologisch afbreekbare gelatine kralen. Zij aldus toelaten om het spel, of een punt in het spel, spelers van het andere team te elimineren door het raken van een bal.

nl
Site optimisé pour une résolution 1024 x 768 - agstudio creation